Home > Patiënten > Wat zijn de voordelen?

Wat zijn de voordelen van een implantaat? 

Implantaten hebben een aantal voordelen. Een belangrijk voordeel is dat de behandeling zich beperkt tot de plaats waar het probleem zich voordoet. Een implantaat vervangt de ontbrekende tand of kies zonder de andere tanden of kiezen te belasten, terwijl voor een brug de aangrenzende tanden en kiezen moeten worden bijgeslepen. Met een implantaat spaart u dus uw eigen tanden en kiezen. Dat is een belangrijk voordeel voor uw mond in z’n geheel, met name op de langere termijn. Bovendien gaan implantaten vaak een leven lang mee.

Nog een ander voordeel is dat een implantaat de tand of kies inclusief de wortel vervangt. Een brug vervangt alleen de tand of kies. Het bot rondom de verwijderde wortel slinkt op den duur, terwijl bij een implantaat de contouren van uw kaak en uw tandvlees intact blijven. Zelfs na jaren ziet niemand dat het niet uw eigen tanden of kiezen zijn. Met een implantaat spaart u dus uw andere tanden.

Als implantaten niet de juiste oplossing voor u zijn, kan een uitneembaar plaatje met een tand, een uitneembaar frame met tanden of een vaste brugconstructie eventueel een alternatief zijn.

Wanneer u nog eigen tanden en kiezen heeft, is het van belang dat het tandvlees er omheen kerngezond is. Is dat niet het geval, dan is het raadzaam daar eerst iets aan te laten doen. Vraag uw tandarts-implantoloog om advies.

Vind een implantoloog in uw buurt